Descobreix totes les nostres novetats per aquesta tardor i hivern
«L’art és joc», com deia Paul Klee, i per aquesta raó nosaltres, convençuts que l’art viscut com a joc és un educador per excel·lència, procurem a aquest tipus de llibre un espai important entre les novetats del catàleg.
Amb tot, no dediquem aquesta secció del catàleg a oferir al nostre públic una educació plàstica concreta, sinó que el nostre objectiu és donar un cop de mà a les famílies, les escoles i les llibreries a l’hora d’orientar els nens i nenes en el seu camí cap al desenvolupament intel·lectual, la potencialitat creativa i la cultura gràfica.
Diversos estudis de neuroeducació avalen la teoria que les habilitats artístiques activen totes les neurones implicades en els aprenentatges, fins i tot les del llenguatge. D’altra banda, i a tall d’exemple, el Museum of Children’s Art d’Oakland publica una llista on desgrana vint raons sobre la importància de l’art en l’aprenentatge dels infants.
Ara bé, una editorial no es pot sostenir tan sols amb bons propòsits, cal la concreció creativa del llibre. I així com un projecte s’inicia amb una idea que es desenvolupa, el llibre Amb aquesta línia arrenca amb un punt que dibuixa un camí. Luisa Vera, inspirada en la tècnica artística de dos genis creatius com són Paul Klee i Saul Steinberg, combina l’art i el joc en aquest llibre on l’aventura d’una línia que apareix a la coberta no ens deixarà fins que el tanquem.
I si l’harmonia és fonamental en les arts plàstiques, no cal dir com n’és, d’essencial, en la música. Així, doncs, gràcies a un dels nostres autors, Oriol Garcia Molsosa, ens posem A punt de solfa, una nova col·lecció que és una invitació a conèixer, des de ben petits, els instruments musicals, de la qual us presentem el primer títol, Sona el violí!, amb la idea de continuar la sèrie per parlar dels altres instruments amb els quals els nens i nenes acostumen a iniciar l’aprenentatge musical.
També, si seguim amb l’art, no podem deixar de parlar-vos de les darreres creacions d’algunes de les artistes més significatives del moment i que tenim la sort de tenir en el nostre catàleg. La primera és l’Ingela P. Arrhenius amb Mentre dorms. Qui treballa de nit? i també En Jeppo es troba amb els seus amics, la dissenyadora i il·lustradora sueca amb un regust deliciosament retro que desperta la passió del col·leccionista.
L’altra creadora extraordinària és Beatrice Alemagna, de la qual publiquem un àlbum ben especial que no deixarà ningú indiferent: Adeu, Blancaneu.
Aquí la il·lustradora italiana s’ha arriscat amb una obra, fruit de l’època pandèmica, que s’allunya del seu estil i sembla més aviat un àlbum il·lustrat per a adults. Es tracta del conte de la Blancaneu dels germans Grimm reescrit sota la perspectiva de la reina malvada, que ens comparteix el seu dolor, la gelosia i l’ànim de venjança i ens mostra així el vessant més obscur del conte.
En un registre completament diferent, novament l’art i la maldat van plegats en el darrer títol de la saga L’Agus i els monstres, Salvador, on el Dr. Brot fa que l’Emma, la bibliotecària de l’escola, es perdi en el món surrealista dels records de Salvador Dalí. Durant el seu rescat, la Lídia i l’Agus descobriran les avantguardes, aquells corrents artístics de principis del segle XX que amb el seu esperit lúdic renovaren l’art i la nostra mirada per sempre més.
Noemí Mercadé · Directora editorial
Consulta aquí el catàleg de Tardor · Hivern 2022:
Per estar al dia de les novetats, podeu seguir Combel Editorial infantil a les xarxes socials: Facebook, Instagram i Twitter.