Últims dies per inscriure’s al Bitmaxrepte!

abril 14, 2023
concurs bitmaxrepte

Bitmax&Co, la sèrie de novel·la gràfica per a primers lectors creada per Jaume Copons i Liliana Fortuny, ha entrat amb força a les aules. La novel·la gràfica permet treballar d’una forma molt variada a l’aula. Aquí us en donem alguns consells.

A banda d’aquestes càpsules formatives, Combel Editorial organitza el concurs Bitmaxrepte, el concurs escolar en què els docents us podeu inscriure amb la vostra classe i optar a nombrosos premis. Actualment, ja hi ha en marxa la 3a edició del concurs i sou a temps d’inscriure-us-hi si encara no ho heu fet.

La data límit de participació és el 12 de maig de 2023.

En què consisteix el Bitmaxrepte, el concurs escolar de Bitmax&Co?

bitmax & coLa col·lecció Bitmax&Co té un eix vertebrador molt clar: l’ecologia. En un entorn cada cop més malmès i castigat, cal conscienciar les persones, ja des de ben petites, perquè siguin responsables i aportin el seu granet de sorra en la preservació de la vida al planeta.

Els Bitmaxreptes persegueixen precisament aquesta finalitat: es tracta de petites accions que sorgeixen com a resposta a un problema mediambiental d’abast global.

El Bitmaxrepte proposa la creació col·lectiva d’un objecte determinat, sempre a partir de materials de reciclatge, que pugui contribuir a resoldre un problema o una mancança de l’entorn. Aquesta activitat es planteja com un projecte d’aula i suposarà una recerca d’informació, l’establiment d’un debat i la construcció de l’objecte. En aquesta activitat es fomenten valors com el respecte, la feina en equip i la col·laboració.

El primer Bitmaxrepte va consistir en la creació d’una menjadora per a ocells i el segon, en una jardinera per al pati de l’escola. Podeu veure aquí les propostes que centenars de nens i nenes ens van fer arribar.

 

El tercer Bitmaxrepte ja està en marxa!

La biodiversitat és la diversitat d’espècies animals i vegetals que viuen en un lloc concret. Els arbres poden ser molt diferents els uns dels altres, atès que poden presentar unes fulles, unes flors, una escorça o uns fruits molt particulars i variats. Us heu aturat mai a observar com són els arbres que hi ha al voltant de l’escola?

Us proposem que feu una petita excursió pel voltant de l’escola i que elaboreu una breu fitxa dels arbres que hi trobeu. A continuació, haureu d’ajuntar totes les fitxes per crear la vostra guia d’arbres.

Cada espècie d’arbre que identifiqueu tindrà la seva fitxa corresponent. En el full d’instruccions, hi trobareu una proposta de fitxa. La podreu descarregar un cop hàgiu formalitzat el registre aquí.

Treballeu en equip! Quan ajunteu les fitxes per construir la guia, podeu aprofitar trossos de cartró o una cartolina gruixuda de paper reciclat, cordill o fil gruixut… També us seran útils unes tisores, una cinta mètrica i una màquina de fer forats.

 

guia d’arbres

 

Els premis

En el concurs Bitmaxrepte hi ha dues categories de guanyadors:

  • El premi per al col·legi guanyador inclou el Premi Experiència, que consisteix en una activitat valorada en 500 € per fer amb la vostra classe, i un lot de llibres valorat en 200 € per a la biblioteca de l’aula.
  • El premi per a la categoria de col·legi finalista consisteix en un lot de llibres valorat en 200 € per a la biblioteca de l’aula.

Recordeu que ens podeu seguir a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, i compartir les vostres aventures amb l’etiqueta #Bitmaxandco.