global-container-bg-sq Created with Sketch.

El concurs de la sèrie de novel·les gràfiques Bitmax&Co

Creeu un MURAL del Bosc Blau que inclogui materials naturals.

Reflectiu d’una forma lúdica i creativa els problemes ecològics més habituals de l’entorn més immediat del centre escolar. Us proposem que feu una petita excursió per la zona que envolta l’escola i que recolliu materials naturals. Podeu anar fins a un bosc proper, a un parc o a qualsevol àrea on pugui haver-hi elements naturals interessants. Els alumnes han d’entendre la importància de no malmetre l’entorn natural i de recollir tan sols aquells materials que ja siguin al terra, i, per tant, evitar tant arrencar plantes com pertorbar l’equilibri natural.

Com hi podeu participar?

1. Registreu-vos al formulari d’aquí al costat. Rebreu la confirmació del registre al vostre correu electrònic. Mireu també la safata d’spam!

2. Creeu un mural del Bosc Blau d’una manera sostenible i creativa.

3. Feu una fotografia de l mural i envieu-la al correu bitmaxandco@combeleditorial.com abans del 10 de maig de 2024.

Què necessiteu?

D’esquerra a dreta, construireu un mural de forma col·lectiva. Per fer-ho:

  • Folreu una paret molt llarga de l’aula (o del passadís) amb paper d’embalar de color blanc.
  • Decidiu en grup com ha de ser el paisatge de fons: si hi haurà arbres; els elements naturals que s’hi poden afegir; si hi haurà plantes, fulles, pedres, sorra, branques, pinyes…; si s’hi veurà el cel, etc. Us podeu guiar per la imatge del pòster del Bosc Blau.
  • Podeu fer servir la tècnica que més us agradi per donar vida al mural, com ara pintura, ceres, collage o altres formes creatives. És important potenciar l’originalitat i l’experimentació amb diferents tècniques i materials.
  • Afegiu al mural els personatges que apareixen en cadascuna de les històries (dibuixeu-los a banda i, després, enganxeu-los al mural). Escriviu intervencions i diàlegs dins de bafarades per construir les interaccions entre els diversos personatges. També podeu escriure breus comentaris, diàlegs relacionats amb les aventures o consells per tenir cura del medi ambient.
  • A cada aventura els protagonistes donen d’una forma explícita o implícita, un consell per respectar el medi ambient. Aquests consells poden quedar incorporats en el mural, intercalats entre les bafarades dels personatges o bé en una secció específica del mural.

Interactueu amb els companys de la classe!

Compartiu les aventures i les desventures dels personatges del Bosc Blau i passeu una bona estona gaudint de l’expressió artística, la lectura compartida i la recreació de les històries

És hora de crear!

És important recordar que la participació, el treball en equip i l’expressió artística són aspectes clau en aquesta activitat. Els estudiants han de gaudir del procés i sentir-se orgullosos de la seva contribució al mural del bosc blau!

bitmax repte

Recordeu què diuen en bitmax i els seus amics: cal ser respectuosos amb el nostre entorn!

Al bosc, s’hi poden recollir fulles, branquetes, pedres, pinyes, etc. S’ha de ser creatiu!