Comença el tercer Bitmaxrepte: crea una guia d’arbres!

novembre 14, 2022
guia d’arbres

En Bitmax i els habitants del Bosc Blau viuen moltes aventures i fan que aquest món sigui molt millor: tenen cura els uns dels altres i també tenen cura del seu entorn.

Coneguem millor el nostre entorn!

guia d’arbresA l’última pàgina dels llibres de la col·lecció Bitmax&Co, en Bitmax, la Mus i en Wagner sempre ens donen un consell per a quan anem al bosc. En el llibre La guerra de les formigues, per exemple, ens recorden que cal respectar els arbres, les plantes i les flors, i és basant-nos en aquesta recomanació que us proposem el nou Bitmaxrepte: elaborar una guia d’arbres d’una manera sostenible i creativa.

La biodiversitat és la diversitat d’espècies animals i vegetals que viuen en un lloc determinat. Els arbres poden ser molt diferents els uns dels altres, ja que poden presentar unes fulles, unes flors, una escorça o uns fruits molt particulars. Us heu aturat mai a observar com són els arbres que hi ha al voltant de l’escola?

Us proposem que feu una petita excursió per l’entorn i que elaboreu una breu fitxa dels arbres que hi trobeu. A continuació, haureu d’ajuntar totes les fitxes per crear la vostra guia d’arbres!

 

guia d’arbres

És hora de crear: elaborem una guia d’arbres!

Cada espècie d’arbre que identifiqueu tindrà la seva fitxa corresponent. En el full d’instruccions hi trobareu una proposta de fitxa.

Treballeu en equip! Quan ajunteu les fitxes per construir la guia, aprofiteu cartró o bé cartolina gruixuda de paper reciclat, cordill o fil gruixut… També us resultaran útils unes tisores, una cinta mètrica i una màquina de fer forats.

guia d’arbres

Què cal fer per participar en el Bitmaxrepte?

Cal que entreu en el web i que empleneu el formulari de registre. Rebreu al correu electrònic el full de participació amb les instruccions. És molt important que les llegiu bé i que envieu les fotos tal com s’hi indica abans del 12 de maig.

Hi ha en joc premis per a tota la classe.

Esperem les vostres guies d’arbres!

 

Podeu seguir totes les novetats de la sèrie a les nostres xarxes socials —Facebook, Instagram i Twitter— amb l’etiqueta #bitmaxandco.