Nou Bitmaxrepte: construïu una jardinera!

desembre 2, 2021
Bitmaxrepte jardinera

El planeta és casa nostra i no un abocador! És per això que n’hem de tenir cura i respectar-lo, hem de buscar alternatives per viure d’una manera més sostenible. Tot i que nosaltres sols no podrem posar fi a la crisi climàtica, sí que podem introduir en la nostra vida alguns petits gestos i nous hàbits que contribueixin a reduir el consum i a reutilitzar i reciclar els objectes que ja tenim.

Bitmaxrepte jardinera

Els protagonistes de la sèrie Bitmax&co mostren una actitud exemplar amb el medi ambient i amb tot el seu entorn, com es pot comprovar a Salvem l’Evo!. Els animals del Bosc Blau recullen les deixalles i les escombraries que els humans escampen per la natura. Amb el Bitmaxrepte ens proposem donar una segona vida als objectes, arreglant-los i transformant-los en alguna altra cosa que pugui resultar útil; d’aquesta manera, es redueix el consum.

Bitmaxrepte jardinera

En la primera edició del Bitmaxrepte, l’objectiu va ser construir una menjadora per a ocells. Ara us proposem millorar el pati de la vostra escola amb la fabricació de jardineres a partir d’objectes reaprofitats.

 

Bitmaxrepte jardinera

Una jardinera amb materials reutilitzats

Com es fa? És molt fàcil! Preneu-ne nota.

  1. Busqueu recipients als quals es pugui donar un nou ús. Podeu fer servir tots aquells objectes que puguin contenir plantes: ampolles de plàstic, brics de llet, pneumàtics en desús… i fins i tot unes velles botes d’aigua!
  2. Quan hàgiu trobat i seleccionat aquests futurs testos o jardineres, us animem a decorar-los amb pintura. S’ha d’aconseguir que semblin nous.
  1. Podeu aprofitar el test o la jardinera per plantar-hi qualsevol tipus de planta, però us aconsellem que hi planteu alguna espècie resistent i bonica, com ara el bruc o l’espígol. De totes maneres, si us estimeu més plantar-hi espècies amb flor, aquestes flors atrauran insectes pol·linitzadors i ocells que augmentaran la biodiversitat del pati de l’escola.

Per poder participar en el concurs, feu una foto de la jardinera fabricada. Hi ha en joc premis per a la vostra classe. En trobareu tota la informació a les instruccions i a la pàgina web del Bitmaxrepte. Esperem les vostres jardineres! Sigueu originals!

Podeu seguir totes les novetats de la sèrie a les xarxes —FacebookInstagramTwitter— amb l’etiqueta #bitmaxandco.