Entrevista amb els autors: ens revelen alguns secrets de «Bitmax&Co»!

abril 20, 2021

Jaume Copons escriu i Liliana Fortuny dibuixa. Ja fa temps que són força coneguts per la seva col·lecció «L’Agus i els monstres», però fa ben poc han presentat una nova col·lecció per a Combel Editorial: «Bitmax&Co».

Vols saber com va començar tot? Com treballen els autors? Els secrets més ben guardats? I els més divertits? Els autors ens revelen alguns dels seus secrets per celebrar aquest Sant Jordi.

No et perdis la videoentrevista “Parlant del Bitmax”!

Com va néixer la idea de la sèrie «Bitmax&co»?

Jaume: Va sorgir fa tres anys a partir d’un dibuix que havia fet la Liliana. Vam començar a donar voltes a aquell dibuix i, a poc a poc, vam arribar a «Bitmax&co».

Com és que parleu del Bosc Blau si és verd?

Liliana: Això depèn molt de quan i com te’l miris! Els lectors descobriran que, en les nits de lluna plena, la llum de la Lluna fa que el verd es torni blau.

Teniu més històries pensades?

Jaume: I tant! Vam estar molt temps creant el Bosc Blau i la gent que hi viu, animals i éssers de tota mena. Ara les històries ja surten soles.

Així, hi haurà personatges nous?

Liliana: Segur que sí! De fet, en el quart llibre de la col·lecció arribarà en Paolo, que és un gos pastor que s’ha jubilat i ha decidit anar a viure al Bosc Blau.

I com és això de fer llibres entre dues persones?

Liliana: És genial! Ens ho passem molt bé! I això, no sé com, fa que els lectors també s’ho passin bé llegint els nostres llibres.

D’on heu tret els noms de la gent del bosc?

Jaume: Aquesta vegada hem agafat molts noms de cantants, actors, músics, escriptors i personatges de novel·les i contes. En general, són persones o personatges que admirem o que ens agraden. Hi ha el colibrí Deniro, el ratpenat Sinatra, la lloba Kafka, la gallina Bovary…

bitmax&co

Què és el que més us agrada d’aquesta col·lecció?

Liliana: Hi ha moltes coses que ens agraden, però el que destacaria és que ha estat un repte, perquè per primera vegada hem creat una novel·la gràfica per a primers lectors.

Jaume: Jo destaco que ara la Liliana i jo tenim un nou món per viure. I els lectors també.

Els autors

Per saber més coses sobre els autors, continua llegint aquí.

bitmax&co

Gaudiu de la lectura de la sèrie «Bitmax&Co» de Combel Editorial. Expliqueu-nos-ho a les xarxes socials i no us descuideu de fer servir l’etiqueta #Bitmaxandco. Ens trobareu a Facebook, Instagram i Twittter.